Conform prognozelor hidrometeorologice, precipitaţiile vor fi creştere în bazinele hidrografice Siret şi Prut. În zilele următoare, sunt aşteptate noi creşteri de debite şi de niveluri pe râurile Prut, Siret şi Dunăre. Există în continuare riscuri de viituri rapide, cu formare de torenţi şi scurgeri de pe versanţi. Până în prezent, nu s-au înregistrat breşe în diguri
Galaţiul - sub teroarea puhoaielor. Dunărea, Prutul şi Siretul au ieşit din matcă! (FOTO)
În toate zonele unde s-au semnalat inflitraţii la diguri sau eroziuni, echipele Apelor Române şi ANIF execută intervenţii prin consolidarea şi supraînălţarea digurilor la lucrările aflate în administrarea fiecărei instituţii.
VEZI AICI CUM ARĂTA JUDEŢUL ÎN ACEASTĂ DIMINEAŢĂ
Prima viitură formată pe râul Prut a fost atenuată prin acumularea Stânca-Costeşti, debitul înregistrat la staţia Rădăuţi-Prut, amonte de acumulare, fiind de 1800 mc/s.
Iată un colaj încărcat de un gălăţean pe Youtube
In conformitate cu prevederile regulamentului de exploatare Apele Romane si Apele Moldovei au stabilit evacuarea, in aval de acumularea Stanca -Costesti, a unui debit controlat de 400 mc/s, ceea ce inseamna o atenuare maximă a debitului cu 1400 mc/s.
În acest moment, a fost acumulat un volum de 125 mil mc de apă, in conditiile in care volumul de rezervă de apă în acumularea Stanca-Costeşti este de 300 mil mc de apă. La această oră, Prutul, la staţia Oroftiana, a atins debitul maxim (vârful maxim al celei de a doua viituri), nivelul fiind cu circa 30 cm mai mult decât la prima viitura formată pe râul Prut, în noaptea de 23 iunie (care a durat până în noaptea de 25 iunie a.c.).
Galaţiul este ameninţat din toate direcţiile de revărsarea apelor. Începe evacuarea populaţiei din aproape 200 de locuinţe
ALERTĂ! DN 25, Galaţi-Tecuci, a fost închis după ce a fost inundat î