Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Maramureş va fi evacuat din spaţiul pe care-l ocupă în Baia Mare din martie 2006. Atunci, instituţiei din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor, condusă de fostul colonel de miliţie Dumitru Măcelaru, municipalitatea i-a dat dreptul de a folosi gratuit, timp de cinci ani, un spaţiu situat în incinta unei creşe situate în centrul oraşului. Cu toate că în primăvara anului trecut "relaţia" a fost întărită prin semnarea unui contract de comodat semnat între Primăria Baia Mare şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Maramureş, din postura de coordonator al Centrului Antidrog, consilierii locali vor rezilia contractul cu opt luni mai devreme. Decizia va fi oficializată în 29 iunie. Proiectul de "evacuare" are deja avizele celor trei comisii ale Consiliului Local care s-au pronunţat în acest caz (Urbanism, Juridică şi Sănătate şi Asistenţă Socială). Centrul Antidrog Maramureş ocupă în respectiva creşă o suprafaţă de 145 de metri pătraţi.
Şi DSP este pe lista neagră
În acelaşi imobil funcţionează şi Direcţia de Sănătate Publică, despre care reprezentanţii municipalităţii spun că s-a cazat acolo "fără nici un titlu". Ambele instituţii vor fi evacuate până cel târziu la jumătatea lunii iulie.
Relevanţa activităţilor centrului condus de Dumitru Măcelaru a fost îndelung criticată de-a lungul timpului, în condiţiile în care numărul consumatorilor şi al dealerilor de substanţe halucinogene, în special în unităţile de învăţământ din Maramureş, este în creştere alarmantă. Cât de mare este creşterea, nimeni nu ştie, nici măcar Măcelaru, care, întrebat dacă a reuşit ceva prin împărţirea pliantelor, a spus că "nu poate da o cifră exactă a consumului de droguri", pentru că el lucrează "doar cu procente". Însă nici procentual nu a putut lămuri opinia publică.
OBIECTIVE
Ce ar trebui s