Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se reunesc la ora 13.00 pentru a discuta când vor fi făcute modificările la legile de reducere a salariilor bugetarilor şi recalculare a pensiilor speciale, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale. Pentru ca măsurile prevăsute în legile austerităţii să fie aplicabile începând cu 1 iulie, Parlamentul trebuie să se reunească înainte de finalul sesiunii parlamentare, adică până la 30 iunie. Astfel,deputaţii şi s
Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se reunesc la ora 13.00 pentru a discuta când vor fi făcute modificările la legile de reducere a salariilor bugetarilor şi recalculare a pensiilor speciale, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale.
Pentru ca măsurile prevăsute în legile austerităţii să fie aplicabile începând cu 1 iulie, Parlamentul trebuie să se reunească înainte de finalul sesiunii parlamentare, adică până la 30 iunie. Astfel,deputaţii şi senatorii au la dispoziţie două zile pentru a modifica legile în concordanţă cu soluţia Curţii Constituţionale. În caz contrar, parlamentarii vor trebui să-şi strice vacanţa şi să convoace o sesiune extraordinară.
“Sperăm să nu fie nevoie de o sesiune extraordinară. Procedura este relativ simplă, se află în Regulamentul comun al celor două Camere - modificările de la Curtea Constituţională se operează printr-un raport al comisiilor juridice reunite şi sunt votate în plen”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.
Judecătorii Curţii Constituţionale au declarat, vineri, neconstituţionale articolul 1 litera c) din Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor şi articolul 9 din Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar.
Articolul 1, litera c) din Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor se referă la “pensiile de serviciu