Ovidiu Nicoară a lucrat mai bine de un deceniu ca bucătar în străinătate, iar la întoarcerea în ţară şi-a deschis propriul restaurant, care se bucură de foarte mare succes în rândul sibienilor
CITIŢI ŞI
Claudia Karacsony luptă pentru drepturile femeii în România
Ovidiu Nicoară este un om extrem de serios, care pune mult suflet în ceea ce face. Consideră că plăcerea pentru ceea ce faci reprezintă cheia succesului şi se declară mulţumit de deciziile luate până acum. „ În orice activitate, apar suişuri şo coborâşuri şi dacă nu faci cu plăcere ceea ce faci, nu poţi rezista. Aşa că, mai bine nu faci“, consideră sibianul.
Bucătar în Germania şi Austria
Primul contact cu meseria de bucătar a avut-o încă din timpul liceului, iar plăcerea pentru ceea ce făcea l-a determinat să continue e acelaşi plan. La doar 22 de ani, sibianul a decis să plece, printr-un contract de doi ani, ca bucătar în Germania, iar apoi s-a mutat în Austria, unde şi-a aprofundat experienţa. „ A fost o perioadă extrem de interesantă, pentru că veneam dintr-o sferă în care alimentaţia publică nu prea era cunoscută şi am ajuns să lucrez la un nivel foarte înalt, în hoteluri de patru stele. Acolo am acumulat primele învăţăminte, în formarea mea profesională şi personală“, spune Ovidiu Nicoară.
În 2002 însă, acesta s-a întors în România şi a decis să împărtăşească şi oamenilor din Sibiu din cei peste 10 ani de experienţă acumulată în restaurantele din Germania şi Austria. Şi-a deschis un mic restaurant pe strada Turnului, cu „titlul de probă“, spune acesta, după care şi-a extins „afacerea“, deschizându-l şi pe al doilea, mult mai spaţios, care oferă şi locuri de cazare într-un hotel cochet. „ Decizia de a ne întoarce am luat-o atunci când soţia a rămas însărcinată. Pentru că am fost atâţia ani plecaţi, nu aveam certitudinea că este bine să deschidem o astfel de afacere, dar