Primăriile din judeţ care nu au contracte de execuţie semnate pentru proiectele de infrastructură sau de dezvoltare locală pe care le derulează nu vor primi niciun leu de la Consiliul Judeţean Sălaj. Executivul se teme că nu nu va avea cui să dea toţi banii până la sfârşitul anului.
Consilierii judeţeni au decis în şedinţa de azi alocarea a peste 605.000 de lei din cota de 20 la sută din din taxa pe valoare adăugată (TVA), pentru cofinanţarea proiectelor în derulare din 11 comune şi din municipiul Zalău.
Comunele în care vor fi susţinute programele de dezvoltare locală sau proiectele de infrastructură sunt Agrij, Bălan, Carastelec, Crişeni, Chieşd, Dobrin, Fildu de Jos, Poiana Blenchii, Rus, Sărmăşag şi Someş Odorhei.
În municipiul Zalău cele peste 76.000 de mii de lei au fost orientate către supraetajarea şi reabilitarea termică a Şcolii Generale „Mihai Eminescu” şi pentru reabilitarea Şcolii Generale „Gheorghe Lazăr”.
Vicepreşedintele Csoka Tiberiu a precizat că criteriile de alocare a cofinanţării din bugetul judeţului au constat în existenţa unui contract de execuţie semnat şi a fondurilor pe care se angajează să le suporte bugetul local. „Cofinanţarea din partea Consiliului Judeţean – 50 la sută din cea locală – este în funcţie de costurile efective ale administraţiei locale”, a atras atenţia Csoka. Preşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Marc, a subliniat că este vorba de proiecte în derulare, pentru care contractul de finanţare a fost deja semnat, a început execuţia şi se fac plăţile.
Executivul CJ Sălaj a respins astfel acuzaţiile consilierilor PD-L care au apreciat că „împărţeala a fost aceeaşi ca în anul 2008, respctiv una politică”. „Am vorbit cu fiecare primar în parte şi le-am explicat criteriile de alocare. Avem bani suficienţi pentru încă o rectificare bugetară, veţi vedea că până la sfârşitul anului n-o să avem cu