Raspunsul este simplu: DA, alimentele anti cancer exista. Studiile stiintifice o dovedesc, si chiar daca cercetatorii inca se intreaba cum functioneaza aceste super alimente, exista dovezi clare in sprijinul ideii ca anumite fructe si legume pot preveni tumorile sau le pot stopa evolutia.
Expertii, citati de Caring.com, au intocmit o lista a alimentelor care pot preveni cancerul sau ajuta la vinecarea acestuia, atunci cand e cazul.
Afine, zmeura si merisor Culoarea intensa, bogata, a acestor fructe este data de fitochimicalele care protejeaza de mai multe tipuri de cancer. Recent, cercetatorii de la Universitatea Florida au aratat ca anumiti compusi din aceste fructe fac ca celulele canceroase de la nivelul ficatului sa se autodistruga.
Alte studii au aratat ca merisorul este extrem de benefic femeilor, el luptand cu letalul cancer ovarian. Oamenii de stiinta au aratat ca celulele canceroase rezistente la chimioterapie deveneau de 6 ori mai vulnerabile atunci cand erau expuse la un compus din merisor.
Proprietatile anticancer ale acestor fructe sunt atat de mari, incat s-au realizat deja suplimente avandu-le la baza.
Ceai verde Mult ridicatul in slavi ceai verde isi merita faima, fiind una dintre primele plante studiate pentru propritetatile sale anti cancer. Este inamicul cancerului mamar si nu numai, mai ales in caz de recurenta, gratie catehinelor continute.
Asa dupa cum a aratat un studiu realizat la Universitatea Mississippi, o substanta cunoscuta ca si EGCG inhiba crestearea tumorilor. Doua cescute pe zi sunt suficiente pentru obtinerea efectului dorit.
Usturoi Numeroase studii din ultima vreme (cel putin 30) au aratat ca usturoiul are, intr-adevar, proprietati anti cancer. Cele mai multe cercetari s-au oprit asupra cancerelor digestive, insa usturoiul pare sa protejeze de toate ti