Exista o serie de alimente de care cu siguranta incerci sa te feresti, chiar daca nu intotdeauna reusesti. Vestea buna e ca nici macar n-ar trebui sa te simti vinovata, pentru ca asa "rele" cum sunt, ele au si unele beneficii.
Asadar, macar in anumite cazuri, merita sa iti reconsideri regulile in ceea ce priveste alimentatia, pentru ca, uneori, reputatia proasta vine doar din necunoastere sau dintr-o judecata pripita. Pe baza studiilor stiintifice, Glamour a alcatuit o lista alimentelor carora ar trebui sa le mai acorzi o sansa.
Untul de arahide Si-a capatat reputatia proasta din cauza abundentei de grasimi si calorii (16 grame de grasime si 188 de calorii la doua linguri). Insa studiile arata ca lucrurile nu sunt chiar de speriat; in realitate, untul de arahide poate micsora riscul de boli cardiace.
Materia prima, arahidele, abunda in grasimi nesaturate, prietenoase cu inima. In plus, ca si gustare, untul de arahide te ajuta sa fii satula mai mult timp, ceea ce inseamna ca nu te vei infige in alimente mai periculoase.
Avocado Jumatate de avocado contine 14,8 grame de grasimi, de unde si reticenta multora in a le consuma. In ciuda continutului relativ mare de grasimi, de retinut e faptul ca e vorba, in mare, de grasimi mononesaturate, ceea ce inseamna ca diminueaza riscul de boli de inima atunci cand fructul este consumat cu moderatie.
In plus, studiile au demonstrat ca avocado previne cancerul oral. Se recomanda un sfert de avocado pe zi - ceea ce inseamna 75 de calorii -, mai ales pentru continutul sau de potasiu, un mineral important in reglarea tensiunii arteriale.
Cafea Esti la curent cu efectele secundare ale unui consum exagerat de cafea. Consumata, insa, cu moderatie, aceasta previne diabetul si Parkinsonul si iti aduce un strop de energie. Daca in locul zaharului folosesti un indulcitor cu