De apă vie povestesc basmele noastre. Atunci când bea apă vie, Făt-Frumos devenea şi mai frumos şi mai viteaz. Că adăpându-şi calul cu apă vie şi hrănindu-l cu jăratic alerga de parcă zbura.
Un savant român, profesor doctor Ioan Nedelcu, general în rezervă, care a condus clinica de dermatologie a Spitalului Militar şi care acum are o clinică particulară, pune un semn de egalitate între apa vie şi apa uşoară.
Ai fi tentat să te întrebi: tu, omul de pe zebră, ştii ce-i aia apă uşoară? Dacă o pui pe un cântar atârnă mai puţin? Ei bine, asta ar fi o viziune simplistă. Apa uşoară este o apă cu mai puţini hidrogeni grei numiţi deuteriu. Când apa are mulţi hidrogeni grei, deci o cantitate mai mare de deuteri, se numeşte apă grea.
TINEREŢE
Dar iată că apa uşoară, opusul apei grele, poate să însemne un ajutor preţios pentru sănătatea şi tinereţea omului.
Profesor doctor Ion Nedelcu a denumit apa uşoară, săracă în hidrogen greu, adică în deuteriu, apă vie. Pentru că a creat, pe bază de această apă vie, o serie de produse în măsură a face pielea să redobândească strălucirea, elasticitatea, frumuseţea.
Dar produse pornind de la apa uşoară au fost concepute de profesorul Ioan Nedelcu şi pentru ameliorarea unor boli complicate de piele cum ar fi: vitiligo, psoriazis, dermatite sau pentru tenuri sensibile.
Cum a pornit ideea de folosire a apei uşoare în bolile, dar şi în întreţinerea pielii? Cu ani în urmă a venit la profesorul Nedelcu o doctoriţă cu o eczemă extinsă pe faţă provocată şi de machiaj. Nici o terapie nu îmbunătăţise starea feţei. Profesorul Ioan Nedelcu, căruia îi încolţise în minte ideea cu apa uşoară, i-a recomandat să-şi pună pe faţă compresii cu apă uşoară. Efectul a fost rapid şi neaşteptat. Pielea atât de încercată s-a refăcut.
O altă întâmplare i-a subliniat profesorului Ne