Palatul Sturdza, aflat cândva în Piaţa Victoriei, dar care nu mai există astăzi în peisajul bucureştean, a aparţinut lui Grigore Sturdza.
Planurile construcţiei au fost concepute de către arhitectul german Julius Reinicke în anul 1897, clădirea fiind ridicată între anii 1898 - 1901.
Conceptual, construcţia era un amestec eteroclit, nu neapărat coerent, de stiluri arhitectonice. Proprietarul palatului nu a apucat însă să se bucure de giganticul său cămin, căci a murit în acelaşi an în care construcţia a fost finisată.
Urmaşii lui Grigore Sturdza au vândut clădirea statului, care a transformat-o în sediu al Ministerului de Afaceri Externe. În 1937 însă, a fost ridicat un sediu propriu al ministerului, astfel că funcţiunea palatului s-a schimbat, acesta găzduind, o vreme, sediul Guvernului.
În 1942, un incendiu a afectat grav Palatul Sturdza, astfel că s-a luat decizia ca acesta să fie demolat, dispărând, odată cu el, o expresie a aristocraţiei bucureştene. Aproximativ pe acelaşi loc s-a construit, câţiva ani mai târziu, Palatul Victoria.