Unii părinţi sunt dispuşi să plătească o mică avere ca elevii să susţină Bac-ul la ce materii vor. Spre deosebire de elevii care sunt în plin examen în aceste zile, cei care au susţinut deja Bac-ul internaţional aşteaptă rezultatele ca să plece la studii în afară.
Mai citiţi şi:
„Mark Twain” International School şi American School of Bucharest sunt singurele instituţii de învăţământ din România unde elevii pot susţine Bacalaureat internaţional. Pentru a avea o astfel de diplomă la sfârşitul liceului, ei trebuie să studieze timp de minimum doi ani, după programa internaţională, la cele două instituţii de învăţământ din Capitală. Costul studiilor după programa internaţională poate ajunge chiar şi la 40.000 de euro în cei doi ani, în acest preţ fiind inclus şi examenul propriu-zis.
Una dintre tinerele care a susţinut în luna mai examenul şi care aşteaptă rezultatele este Ana Bondăreţ, absolventă a „Mark Twain” International School. „Am făcut clasa a XI-a şi a XII-a la „Mark Twain“. Aici mi-am ales ce vreau să studiez, materii pe care să le aprofundez şi materii la care să am cunoştinţe de bază. Cu alte cuvinte, am ales la ce nivel vreau să-mi dau Bac-ul“, a spus Ana.
Materiile pe care le-a studiat în profunzime, adică cele High Level, au fost business-ul, psihologia şi engleza, iar româna, matematica şi mediul înconjurător au fost studiate la nivel mediu, Standard Level. Pe lângă aceste şase materii, Ana a studiat şi câteva discipline obligatorii de tipul Ştiinţelor Sociale sau al Serviciilor pentru Comunitate.
Examenele, trimise în străinătate „Cursurile după programa internaţională m-au responsabilizat foarte mult. În şcoală m-am implicat în activităţi sociale de tipul ajutorării copiilor săraci sau bolnavi sau în activităţi de colectare a gunoaielor“, a explicat tânăra. Eleva va urma din toamnă cursurile Universităţii Manchester unde se v