Nu a renunţat niciodată la visul său din copilărie şi a devenit în anul 2001 ofiţer de marină în cadrul Forţelor Navale.Meseria pe care o are, aceea de ofiţer de marină şi totodată profesor (lector universitar în cadrul catedrei de „Maşini şi Instalaţii Navale“) reprezintă realizarea unui vis, un vis al unui elev căruia îi plăcea să citească foarte mult în copilărie.
Tânărul spune că a crescut la malul mării, în localitatea Mangalia şi l-au atras dintotdeauna cărţile cu aventuri pe mare, precum Căpitan la 15 ani de Jules Verne, Robinson Crusoe de Daniel Defoe şi multe altele.
O meserie frumoasă
Ofiţerul spune că meseria de marinar este extrem de frumoasă, dar foarte grea uneori. „Mi-am dorit să plec pe mare şi să practic această meserie de la vârsta de opt ani“, a declarat el, zâmbind.
„Am avut nopţi întregi în care vomitam, dar mi-am continuat meseria“, povesteşte tânărul. În prezent, încearcă să-i ajute pe studenţi să înţeleagă importanţa meseriei de ofiţer de marină, fie în Marina Comercială, fie în Forţele Navale. Adrian este mereu alături de studenţii săi şi-i îndrumă în sala simulatoarelor să înţeleagă stările prin care vor trece atunci când vor pleca în voiaj.
„Putem simula manevre în strâmtorile intens circulate, precum Dardanele, Gibraltar, Malaca, Dover, Belt, canalul Suez, dar şi patru porturi maritime româneşti“, a declarat el. Dascălul spune că de foarte multe ori îşi doreşte să fie din nou student pentru că tinerii din ziua de azi au acces la un volum de date pe care el, la vârsta lor, nici măcar nu îşi imagina că există.
Ofiţerul crede că studenţii care vin la Academia Navală Mircea cel Bătrân sunt puţin dezorientaţi în primul an şi nu îşi dau seama ceea ce se întâmplă cu ei. El este de părere că, pe parcursul anilor de studiu, aceştia se maturizează şi îşi asumă cu toată răspunderea datoriile pe care le au atât faţă