Atelierele de dezvoltare prin artă ajută micuţii să se exprime şi să fie încrezători. Experţii propun părinţilor tabere speciale dacă au copii cu probleme. Sursa: SHUTTERSTOCK
Art-terapia se bazează pe teoria conform căreia gândurile şi emoţiile ce vin din subconştient capătă expresie mai de grabă în imagini decât în cuvinte. Tehnica s-a dovedit eficientă în cazul copiilor cu dificultăţi de comunicare, cu stimă şi respect de sine reduse, cu probleme de integrare şi adaptare la grădiniţă ori la şcoală sau celor cu randament şcolar slab.
De asemenea, îi ajută pe cei cu tulburări de limbaj, hiperactivitate, nervozitate sau chiar autism. Şedinţele de art-terepie se pot face individual, cu psihoterapeuţi specializaţi, dar şi în tabere. Detalii şi date de contact găsiţi şi pe www.art-terapie.ro
Utilă şi pentru adolescenţi
Art-terapia dă roade inclusiv în cazul adolescenţilor, ajutândui pe cei cu dificultăţi să înţeleagă şi să depăşească criza adolescenţei. În cazul adulţilor, art-terapia e recomandată celor ce se simt frustraţi, nefericiţi, celor cărora le lipseşte încrederea în sine ori suferă de anxietate, stres, depresie.
Copiii de 5-14 ani sunt aşteptaţi în această vară într-o tabără de o săptămână ce are ca scop dezvoltarea lor personală prin artă, prin care cei mici se descarcă emoţional, îşi "vizualizează" stările pe care le trăiesc şi vorbesc despre ideile, frustrările, anxietăţile lor.
În tabără vor avea loc ateliere tematice de pictură, modelaj, dans, teatru de păpuşi, dar şi jocuri de relaţionare, de improvizaţii, de relaxare şi de dezvoltare senzorială. Tabăra se desfăşoară între 5 şi 11 iulie în satul Vadul Anei, din Judeţul Ilfov, la 22 de km de Bu cu reşti.
Înclinaţii artistice opţionale
Chiar dacă atelierele au tematici artistice, nu e nevoie ca participanţii să aibă