Şanţurile s-au umplut cu apa ploilor, iar pământul îmbibat, devenit instabil, se prăbuşeşte în interiorul acestora cu tot cu asfalt. Reprezentanţii Primăriei şi ai SC Apă Canal susţin că fenomenul nu poate fi oprit din cauza terenului foarte sensibil la umezeală.
CITIȚI ȘI:
Dunărea a inundat orașul Hârșova
Râul Târnava Mare monitorizat non-stop. Apele au crescut cu 4,70 metri
Condiţiile meteo neprielnice dar şi lipsa de responsabilitate şi profesionalism a unora dintre firmele care lucrează la noile reţelele de apă şi canalizare, în cadrul programului ISPA, au început să provoace din ce în ce mai multe probleme.
Numai în ultimele două zile, ca efect al precipitaţiilor abundente dar şi din cauză că la turnarea asfaltului sau betonului, muncitorii nu au compactat bine pământul cu care au astupat şanţurile după montarea conductelor, suprafaţa carosabilă pe mai multe străzi s-a surpat.
Trei localităţi braşovene au fost inundate. Vezi aici ce au distrus puhoaiele
Dacă săptămâna trecută vă anunţam că lucrările la reţeaua de apă şi canalizare de pe strada Cristofor Columb au afectat în jur de 40 de case, astăzi vă informăm despre o surpare, de astă dată pe strada Stelei.
Potrivit declaraţiilor localnicilor, de când au început lucrările de reabilitare ale sistemului de canalizare, toate imobilele riscă să fie afectate: “De fiecare dată când sunt puse în funcţiune utilajele, casele se zguduie exact ca la cutremur. Vedem cu ochii noştri cum se surpă terenul. Ne este frică să nu rămânem fără munca de-o viaţă”, ne-a spus Cristian Pârvu, 53 de ani.
Astfel de surpări s-au mai produs şi pe străzile Frunzei şi Stadionului şi Bariera Traian. Din fericire, de această dată, nu au fost afectate imobile.
Pământul e de vină
Niţă Podaru, directorul tehnic al SC Apă Canal, dă vina pe natură p