În unele locuri, apa a ajuns la streaşina casei, iar oamenii s-au ascuns în poduri. Pompierii au cărat toată noaptea sinistraţii cu bărcile spre locuri sigure.
Rupere de nori a fost noaptea trecută la Dorohoi, acolo unde a plouat cu peste 100 de litri pe metrul pătrat. Sute de case de la marginea oraşului au fost acoperite de apele care au venit de pe versanţi. „În cinci minute apa a ajuns la 1,70 de metri. Am dat drumul la animale şi am fugit cu hainele de pe mine“, a spus Vasilică Porfir, sinistrat.
Trei localităţi braşovene au fost inundate. Vezi aici ce au distrus puhoaiele
Dunărea a inundat orașul Hârșova
La miezul nopţii, aproape jumătate din oraş era inundat şi fără curent electric. Cei mai tineri au reuşit să fugă din calea puhoaielor. Bătrânii s-au ascuns în podurile caselor ca să scăpe cu viaţă. Acolo i-au găsit pompierii care au spart acoperişurile cu toporul pentru a-i scoate în siguranţă. Printre cei salvaţi de pompieri s-au aflat şi soţii Ştefan. Nea Constantin (80 de ani) şi tanti Aneta (79 de ani) nu au mai avut putere să fugă când apele le-au intrat în curte. „Apa trecuse de geamuri. Unde să mergem noi oameni bătrâni. Am stat în pod şi ne-am rugat să aibă milă Dumnezeu de noi“, a spus Constantin Ştefan.
Armata şi Jandarmeria, chemate în ajutor
Toată nopatea pompierii militari au umblat cu bărcile printre case pentru salvarea celor prinşi de viitură. Depăşiţi de situaţie, ei au chemat în ajutor Armata şi Jandarmeria. „S-a mers din casă în casă. A fost cea mai lungă noapte!“, a spus plutonierul Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.
La operaţiuni au participat în jur de 500 de forţe de intervenţie. 13 localităţi au fost inundate până la căderea întunericului. Oraşul Flămânzi a fost primul lovit de viitură. Pârâul Codrun a ieşit din matcă din ca