Actualul inspector şcolar general a participat la votarea patriarhului României. Spune că este un eveniment unic în viaţă.
Absolvent al facultăţilor de Istorie-Georgrafie şi Istorie-Filosofie, Constantin Tudor a ocupat de două ori postul de prefect al judeţului: în 1996 şi în 2001-2004. A fost ales deputat de Călăraşi, în legislatura 2004-2008, iar aproximativ 10 ani a fost membru titular în Adunarea Naţională a Bisericii Ortodoxe Române. „Într-adevăr, am participat la votarea patriarhului României şi pot să vă spun că este un eveniment unic în viaţă. Mă bucur foarte mult că am avut această ocazie“, a spus Tudor.
Pasionat de meseria de dascăl pe care a îmbrăţişat-o în anul 1974, profesorul de istorie Constantin Tudor se consideră un om împlinit pe toate planurile. „Dintotdeauna mi-a plăcut să împărtăşesc din experienţa mea şi altora.
Mă simt aproape de elevi şi am cele mai mari satisfacţii atunci când aceştia devin maturi şi reuşesc să aibă o carieră strălucită“, a mărturisit Constantin Tudor.
Niciun regret
Imediat după absolvirea facultăţii a intrat în învăţământ. A fost profesor de istorie în localităţile Ulmu, Ceacu şi Grădiştea, iar din anul 1996 a devenit titular la şcoala nr. 10 din Călăraşi.
Din 2001, predă istoria la Colegiul Naţional „Barbu Ştirbey“ şi este şef de lucrări, prin cumul de funcţii, la Filiala din Călăraşi a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Bucureşti. „Paşii către cariera didactică mi-au fost orientaţi hotărâtor de doi dascăli: Gheorghe Florea, care preda geografie şi Gheorghe Nae, istorie. Niciodată în viaţă nu am regretat că am ales acest drum, din contră, am încercat tot timpul să demonstrez că pot realiza tot ce mi-am propus“, a precizat actualul inspector al judeţului.
Primul director la Arhive
Doctor în istorie, specializarea -istoria administraţiei, Constantin Tudor a