Creşterea cotelor Dunării afectează oraşul constănţean Hârșova, dar şi oraşul Tulcea şi Delta Dunării. Locuitorii din zonele inundabile îşi apără cu greu locuinţele.
UPDATE 17.30 - Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa a suspendat circulaţia autivehiculelor mici pe drumul judeţean 223, tronsonul cuprins între DN 2A (Hanul Morilor) şi localitatea Ion Corvin. Este permisă numai circulaţia autovehiculelor cu masă maximă de 3,5 tone şi viteză maximă de 30 de kilometri pe oră. Măsura este luată până nivelul Dunării va reveni la normal.
Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte restricţiile de circulaţie instituite, semnalizarea rutieră temporară şi să folosească urmatoarea rută ocolitoare: DN2A - Crucea - Siliştea - Medgidia - Peştera - Deleni - Ion Corvin. Înainte de a pleca la drum, conducătorii auto pot obţine informaţii suplimentare cu privire la ruta pe care o urmează la numărul de telefon 0241/693.523.
Cota Dunării a ajuns la Hârșova la 696 de centimetri, cu 36 de centimetri peste cota de pericol, spune primarul oraşului, Tudor Nădrag. Aurel Neculcea, de la Protecția civilă a Primăriei Hârșova, a declarat că au fost afectate mai multe curţi şi grădini şi că beciurile la două case au fost inundate. De asemenea, au fost inundate străzile Prospectul Dunării, Ioan Cotovu și Nicolae Țârcă. IALOMIŢA: DUNĂREA A INTRAT ÎN FETEŞTI
Constanța: Dunărea a inundat orașul Hârșova
Inundaţii în localităţile din Delta Dunării
Ploaie torenţială în Constanţa. Mai multe case din Costineşti au fost inundate / VIDEO
Locuitorii din zonele inundabile au primit peste 200 de saci cu nisip pentru a le pune la porți și a se apăra împotriva apelor. „În oraş acţionăm cu vidanje şi motopompe în zona Prospectul Dunării, dar şi în zona şcolii din oraş pentru a preveni o evetuală inundaţie“, a mai spus primarul Nădrag.
GALERIE FOTO AIC