Rusia doreşte ca relaţiile cu Statele Unite să nu fie afectate de recentul scandal de spionaj. "Sperăm să nu existe efecte negative", a declarat miercuri dimineaţă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Washingtonul a arestat nu mai puţin de zece persoane, sub acuzaţia de spionaj în favoarea Rusiei, în cel mai mare scandal de spionaj ruso–american, de la sfârşitul Războiului Rece.
Rusia doreşte ca relaţiile cu Statele Unite să nu fie afectate de recentul scandal de spionaj. "Sperăm să nu existe efecte negative", a declarat miercuri dimineaţă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
Washingtonul a arestat nu mai puţin de zece persoane, sub acuzaţia de spionaj în favoarea Rusiei, în cel mai mare scandal de spionaj ruso–american, de la sfârşitul Războiului Rece.
Rusia recunoaşte. Într-un comunicat difuzat de Moscova, se admite prezenţa unor cetăţeni ruşi printre presupuşii spioni arestaţi în Statele Unite. "Totuşi, ei nu au comis nici un act îndreptat împotriva intereselor Statelor Unite", spune Ministerul.
Atât Moscova, cât şi Washington-ul vor însă ca relaţiile lor, din ce în ce mai bune în ultima vreme să nu fie afectate : sperăm ca această afacere să nu strice efectele pozitive din ultima vreme, a spus premierul Vladimir Putin.
Acelaşi ton şi la Casa Albă. Un înalt responsabil al Departamentului de Stat declară că afacerea este un vestigiu al trecutului.
Deocamdată, anchetatorii nu au spus dacă reţeaua de spioni şi-a reusit scopul şi anume infiltrarea cercurilor politice americane.
Nu se ştie nici care este importanţa informaţiilor obţinute de aceşti presupuşi spioni, dintre care unii activau de aproape 20 de ani în Statele Unite. Luca Niculescu, despre scandalul de spionaj ruso-american.
Rusia doreşte ca relaţiile cu Statele Unite să nu fie afectate de recentul scandal de spionaj. "Sperăm să nu existe efecte negative