Mai mulţi ciobani din comuna Mândra au rămas izolaţi pe câmp cu animalele, după ce apele Oltului au ieşit din matcă şi au inundat zona. Echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Făgăraş dar şi reprezentanţii Primăriei Mândra au mers marţi, 29 iunie să-i ajute pe aceşti oameni să ducă animalele în loc sigur.
Apele mari ale Oltului nu le-au făcut probleme doar localnicilor din comuna Comăna ci şi celor din Mândra. Un cioban care avea stâna la doar câţiva metri de Olt a rămas izolat cu cele peste 400 de oi, după ce apele au inundat întreaga luncă. Echipe ale ISU Făgăraş dar şi reprezentanţi ai administraţiei locale din Mândra s-au aflat marţi, 29 iunie în zonă pentru a-i ajuta pe aceşti oameni. Ciobanii însă au refuzat ajutorul de teamă ca nu cumva animalele să se înece. „Avem o situaţie mai deosebită, Oltul a ieşit pe malul stâng, a fost undeva la 100 m stâna şi oile s-au retras, le-a restras ciobanul pe un loc mai înalt şi acum se găsesc acolo. Ciobanul nu vrea să părăsească locul, are şi el dreptate. Dacă punem în barcă 5 -6 oi, celelalte intră în apă şi se îneacă toate. Ciobanul le ţine sub observaţie. Pe altă parte a digului este un om cu vacile. Nu putem să facem mai mult decât să le ducem mâncare apă şi aşteptăm să vedem dacă va scădea sau va mai creşte Oltul. Noi îi ţinem sub observaţie“, a spus viceprimarul comunei Mândra, Gheorghe Chelemen.
Şi nu sunt singurii oameni afectaţi de apele tot mai mari ale Oltului. Şi localnicii din Şona sunt în dificultate, după ce Oltul a inundat drumul care face legătura cu Făgăraşul.
„Şi drumul de la Şona e stricat. Totuşi încă se mai poate circula pe un sens dar destul de greoi. Trebuie să mergem şi acolo cu utilaje să-l facem“, a mai spus viceprimarul comunei Mândra.
Nici în următoarea perioadă meteorologii şi hidrologii nu au veşti prea bune. Vor fi ploi torenţiale în zona noastră cu