În copilărie, ocupaţiile părinţilor, dar şi ale personajelor preferate de la televizor par meserii potrivite. Copiii nu-şi mai doresc să fie ca doamna educatoare de la grădiniţă, ci ca fotbalistul sau cântăreaţa de la televizor, pentru că ei muncesc puţin, dar fac bani mulţi.
Marian Roşu (clasa a III-a) vrea să devină fotbalist pentru că se joacă de mic în faţa blocului cu bunicul care-i tot spune că va deveni campion. Tot bunicul a fost cel care l-a înscris la o şcoală de fotbal. Marian a primit şi o „minge adevărată" de la tatăl lui şi spune că s-ar juca toată ziua cu ea.
Pentru Mihai Miron (clasa a II-a), viitorul este printre nori. I-a plăcut atât mult atunci când a zburat cu avionul împreună cu părinţii, încât îşi doreşte să înveţe să piloteze o aeronavă. Irinei Preda (clasa a II-a) îi place să fie mereu în centrul atenţiei, să se joace de-a prinţesele şi să îmbrace rochiile mamei. Aşa că vrea să devină fotomodel, dar nu oriunde, ci în Franţa, pentru că învaţă deja limba franceză.
Pentru Alin Popescu (clasa a IV-a), marea pasiune sunt poveştile. Îi place să le citească, să se pună în pielea personajelor şi să-şi imagineze că vede în jur ce descrie autorul în carte. Când va fi mare vrea să fie el cel care scrie cărţi despre „roboţei, maşinuţe, animale şi flori fermecate, Power Rangers şi Ninja" sau alte personaje pe care le va inventa.
Brânduşa Ştefănescu (clasa a III-a) merge la balet, face piruete, sărituri şi inventează mişcări de dans. Vrea să se facă balerină şi să-i încânte pe spectatori cu talentul ei.
Şcoala de meserii
Toţi cinci sunt elevi la „Şcoala Copiilor" din Bucureşti, un program care se adresează celor cu vârste între 6 şi 18 ani, lansat la începutul lui 2010. În primul an, şcoala a avut 30 de cursanţi - câte 10 pe trei grupe de vârstă: 6-8 ani, 9-11 ani şi 12-14 ani. Nu au avut înscrieri