Ingrediente:
400g de paste, 2 dovlecei, 2 vinete mici, 2 ardei roşii copţi, decojiţi, 400g de roşii cherry, 4 cepe, 2 căţei de usturoi, 18 bulgări de mozzarella, 100 ml de ulei de măsline, 1 lingură cu cimbrişor mărunţit, 4 frunze de busuioc, sare, piper.
Mod de preparare:
Spălaţi dovleceii şi vinetele şi tăiaţi-le în felii groase de jumătate de centimetru. Curăţaţi cepele şi usturoiul şi tocaţi-le mărunt. Tăiaţi ardeii în fâşii fine. Puneţi usturoiul şi ceapa să se călească uşor, apoi scoateţi-le din tigaie. Adăugaţi puţin ulei, prăjiţi dovleceii, schimbaţi uleiul şi rumeniţi vinetele. Puneţi roşiile la călit în restul de ulei. Puneţi din nou în tigaie toate celelalte legume. Potriviţi de sare şi piper, presăraţi cimbrişor, acoperiţi şi lăsaţi să se călească timp de 20 de minute, fără a pune capacul. Adăugaţi la sfârşit din nou roşiile în tigaie şi continuaţi înnăbuşirea 5 minute. Între timp, puneţi la fiert pastele în apă multă, cu sare, aproximativ 10 minute, după care scurgeţi-le. Mutaţi-le într-o salatieră, stropiţi-le cu puţin ulei şi amestecaţi-le. Adăugaţi legumele fierte peste paste, amestecaţi şi ornaţi cu bulgări de mozzarella şi frunze de busuioc. Serviţi salata când e caldă.
Ingrediente:
400g de paste, 2 dovlecei, 2 vinete mici, 2 ardei roşii copţi, decojiţi, 400g de roşii cherry, 4 cepe, 2 căţei de usturoi, 18 bulgări de mozzarella, 100 ml de ulei de măsline, 1 lingură cu cimbrişor mărunţit, 4 frunze de busuioc, sare, piper.
Mod de preparare:
Spălaţi dovleceii şi vinetele şi tăiaţi-le în felii groase de jumătate de centimetru. Curăţaţi cepele şi usturoiul şi tocaţi-le mărunt. Tăiaţi ardeii în fâşii fine. Puneţi usturoiul şi ceapa să se călească uşor, apoi scoateţi-le din tigaie. Adăugaţi puţin ulei, prăjiţi dovleceii, schimbaţi uleiul şi rumeniţi vinetele. Puneţi roşiile la călit în restul de ulei. Puneţi di