Ministerul Educaţiei a tăiat unitatea şcolară de pe lista investiţiilor, iar clădirea părăsită e măcinată de ploi şi vânt.
Firma care se ocupă de renovarea Palatului Copiilor din Vaslui, Impex Romcatel, a primit doar 1,1 milioane de lei şi mai are de recuperat încă 1,4 milioane de lei. Constructorii s-au apucat de lucrări în 2008, termenul de finalizare fiind stabilit pentru 25 februarie 2012. Proiectul costă 4.349.999, 52 lei, fără TVA, dar conducerea instituţiei a rămas în pană de bani. Neplătiţi, constructorii au sistat lucrul şi au dat în judecată instituţia pentru recuperarea datoriilor.
„Am făcut memorii“
„Clădirea este proprietatea Ministerului Educaţiei, cel care ar trebui să finanţeze acest proiect. Deoarece nu am fost incluşi pe lista de investiţii, suntem în imposibilitatea de a ne achita datoriile către Impex Romcatel. Am făcut în repetate rânduri memorii la Minister, însă nu am primit nici un răspuns. Săptămâna viitoare vom merge, împreună cu firma constructoare la Bucureşti, pentru a discuta cu aceştia situaţia noastră“, ne-a declarat Mirela Nistorovschi, directorul Palatului Copiilor Vaslui.
Precipitaţiile care au căzut în ultima perioadă pun în pericol slaba activitate care se mai desfăşoară în sălile Palatului Copiilor. „Acoperişul clădirii nu a fost încă renovat, motiv pentru care, din cauza ploilor, podul a fost inundat. Pentru a face faţă situaţiei, zilele acestea am fost nevoiţi să amplasăm ligheane în pod, astfel încât apa să nu ajungă în săli“, a mai precizat Mirela Nistorovschi.
Ore pentru 2.000 de copii
Clădirea este veche de 120 de ani şi are nevoie de lucrări de reabilitare şi consolidare. Aici îşi desfăşoară activitatea peste 20 de cercuri, unde învaţă peste 2.000 de copii.
„Ar trebui un interes mai mare din partea guvernanţilor. Peste vară, noi lucrăm, iar copiii stau închişi în c