Iniginer de meserie, a ales să devină profesor de discipline tehnice. În prezent conduce cu pasiune Şcoala Auto din Târgu-Jiu.
Visul Alinei, încă de când era la grădiniţă, a fost să devină cadru didactic. Mama ei a dorit, însă, ca fiica să-I urmeze cariera. Astfel Alina a urmat Liceul Electroputere, secţia electronică, din Craiova, apoi a dat la Mecanică. „Majoritatea dascălilor ajungeau, în acele vremuri, să predea în mediul rural, motiv pentru care părinţii m-au sfătuit să merg la o facultate de inginerie şi, pentru că îmi plăcea foarte mult matematica şi fizica, am ales Facultatea de Mecanică“, povesteşte Alina.
Cea mai bună din 14 candidaţi
În anul Revoluţiei a absolvit facultatea şi a fost repartizată la Întreprinderea de Utilaj Greu şi Transport pentru Construcţii, secţia Târgu-Jiu. La numai 23 de ani a ajuns inginer pe şantier. În 1993 şi-a împlinit marele vis al copilăriei. La Şcoala Profesională Auto din Târgu- Jiu a fost scos un singur post de profesor, la care se înscriseseră 14 candidaţi. Datorită ambiţiei şi timpului dedicate învăţăturii, Alina Dănăricu a reuşit să ocupe postul, fără probleme. De atunci, lucrează în învăţământ. „Salariul meu ca inginer era de trei ori mai mare decât cel de dascăl. Chiar şi aşa, am ales să fiu cadru didactic. La locul de muncă, mi-a plăcut să fiu mediator, să-i sprijin pe cei care au avut nevoie de ajutor, să-i temperez pe cei care erau încăpăţânaţi“, povesteşte Alina. A devenit directorul Şcolii Profesionale Auto în 2004. „Cei patru ani, ca inginer pe şantier, m-au ajutat foarte mult în carieră. Nu este o şcoală obişnuită, să lucrezi doar cu creta, catalogul şi stiloul. Aici sunt autoturisme pentru orele de conducere categoria B, camioane, pentru categoria C, care necesită reparaţii, revizii, asigurări, combustibil, lucruri pe care un dascăl de la o şcoală obişnuită nu le-a întâlnit“, povest