Este oficial : legea ANI a fost adoptată în forma agreată de comisiile Senatului. Plenul Camerei superioare a aprobat miercuri, 30 iunie, cu 115 voturi favorabile şi două abţineri, textul trimis de preşedintele Traian Băsescu spre re-examinare. Senatul a eliminat însă din lege anumite prevederi esenţiale, cerute atât de şeful statului, cât şi de societatea civilă şi diplomaţi europeni şi americani. "Sunt convins că parlamentarii au ceva de ascuns". Iată ce spune la RFI preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Cătălin Macovei.
Este oficial : legea ANI a fost adoptată în forma agreată de comisiile Senatului. Plenul Camerei superioare a aprobat miercuri, 30 iunie, cu 115 voturi favorabile şi două abţineri, textul trimis de preşedintele Traian Băsescu spre re-examinare. Senatul a eliminat însă din lege anumite prevederi esenţiale, cerute atât de şeful statului, cât şi de societatea civilă şi diplomaţi europeni şi americani.
"Sunt convins că parlamentarii au ceva de ascuns". Iată ce spune la RFI preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Cătălin Macovei (audio), după ce comisiile de specialitate din Senat au masacrat din nou legea ANI, trimisă spre reexaminare de şeful statului, Traian Băsescu.
Votul din Senat asupra legii ANI se va reflecta în raportul "catastrofal" al Comisiei Europene asupra justiţiei româneşti, afirmă preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate. El susţine că raportul va conţine şi sancţiuni la adresa statului român.
Şeful Comisiei pentru Drepturile Omului, senatorul UDMR Gyorgy Frunda a legiferat în interes personal, declară Macovei, care lasă să se înţeleagă că parlamentarul maghiar a intrat în vizorul ANI.
Iată un extras din interviul acordat RFI de Cătălin Macovei :
C.M. : Am văzut în şedinţa de ieri (marţi, 29 iunie - n.r.), ca şi data trecută, şedinţă prezidată de domnul senator Gyorgy Frunda, o