În 2008, Răzvan Olosu salva de la închidere o divizie Nokia, transformând-o în propriul său business. Doi ani mai târziu, românul vrea să schimbe fața tehnologiei, printr-o colecție de bijuterii high-tech.
În octombrie 2009, Forbes România publica în exclusivitate povestea de succes a lui Răzvan Olosu, antreprenorul care salvase fabrica de accesorii pentru telefoane mobile din Bochum, pe care Nokia se pregătea s-o închidă. La momentul interviului, Răzvan Olosu ne făcuse o promisiune. Aceea că noua sa companie, Novero, va „umaniza tehnologia" și o va integra în firescul cotidian. „Nu așteptăm să le crească oamenilor 30 de degete ca să poată lucra cu un telefon mobil complicat", glumea Olosu, spunând că va dărui tehnologiei nu doar personalitate, ci și un atribut la care n-ar fi visat vreodată: frumusețe.
Cover story-ul Forbes România se încheia, pe atunci, și cu promisiunea unei continuări a poveștii: „Acesta este doar începutul!". Din curiozitate jurnalistică și de dragul istoriei, ne doream să ajungem să fim, cândva, martori la procesul de „umanizare" a tehnologiei, mai ales dacă acesta urma să fie orchestrat de un român.
PRINTRE CUŢITE ŞI TASTATURI. După aproape un an de zile, l-am reîntâlnit pe Răzvan Olosu la Essen (Germania), într-o fostă mină de cărbune transformată în muzeu de design de celebrul arhitect britanic Sir Norman Foster. Ocazia era la fel de specială ca și locul: românul era pregătit să-și țină promisiunea făcută în octombrie 2009, iar noi eram gata să asistăm, pe viu, la capitularea tehnologiei în fața omului. Pentru că orice victorie trebuie sărbătorită, spectacolul a fost pus în scenă printre vitrinele cu stick-uri USB taiwaneze în formă de porcușori care se sărută, cuțite de bucătărie premiate internațional, foarfeci de grădinărit aerodinamice și vechi tastaturi de Apple din Red Dot Design Museum. Protagoniștii: balerini, dansa