Un dealer beat care a scumpit pretul mondial al petrolului cu doi dolari “din mouse” a fost amendat de autoritatea de supraveghere din Marea Britanie cu 72.000 de lire si a fost dat afara de compania pentru care lucra (PVM Oil) si careia i-a produs o gaura de 6 milioane de lire. Traderul a cumparat 7,13 milioane de barili intr-o singura noapte, dupa ce a baut mai mult decat putea duce, scrie Dan Popa pe blogul lui.
Spania urca si ea TVA, iar El Pais scrie despre efectele care vor fi in economie. Merita citit articolul macar pentru calmul cu care e abordata problema. Nimeni nu se isterizeaza, nimeni nu urla ca o sa crape samd. Drept e ca la ei urca cu doua pp, da`parca totusi sunt mai normali.
Euro este si va ramane moneda oficiala a Greciei, spune ministrul lor de Finante intr-un interviu care merita si el lecturat.
Astazi sunt asteptate inca o parte a masurilor de austeritate pe care Franta le va pune in practica. Presa scrie despre disponibilizari ale bugetarilor, circa 100.000 dati afara, din care 16.000 din invatamant.
Presa elvetiana scrie despre averea pe care o lasa in urma fondatorul imperiului Swatch, dar am gasit si un interesant interviu cu un bancher vechi, care vorbeste despre schimbarile din industrie, despre criza samd.
Paradoxurile crizei. Desi are un somaj ridicat, peste 73.000 de locuri de munca din Belgia nu isi gasesc ocupantii. Economistii lor spun ca de vina sunt salariile mari pe care le pretend belgienii, mai precis o inadecvare a ofertei de munca cu cererea, din prisma contraprestatiei financiare. Culmea e ca o buna parte dintre locurile de munca disponibile nu cer pregatire de specialitate. Da` tot degeaba. Reamintesc aici ca in urma cu vreo doua saptamani, Patronatele belgiene au cerut un pact national prin care salariile sa se duca putin in jos, masura care ar permite si infiintarea de noi locuri de mun