ORAŞUL DE VIS: Anul 2007 a reprezentat boom-ul care a făcut ca Sibiul să fie astăzi unul dintre cele mai cunoscute şi căutate oraşe din România. În permanenţă în urma Clujului, ca vizibilitate, Sibiul a recuperat rapid teren prin imaginea culeasă în urma programului Capitalei Culturale Europene şi s-a impus pe harta turistică a Transilvaniei. Sursa: Bogdan Brylynski
Administrativ vorbind, Capitala Culturală a însemnat mai mult decât o serie de spectacole şi numărul mare de turişti veniţi la Sibiu.
Zeci de milioane de euro au fost investiţi în infrastructură special ca Sibiul să arate perfect în cel mai important an al său din istoria ultimilor 20. Numai în Piaţa Gării au fost investite peste 6 milioane de euro. Iar astfel, centrul Sibiului arată ca scos din ţiplă.
Centrul istoric cere investiţii
Investiţiile masive şi viziunea arhitecturală au făcut ca centrul oraşului să fie un succes total, pentru toţi turiştii care au „călcat” Sibiul în ultimii doi ani. „Sibiul a devenit un oraş cunoscut turistic în ultimii ani şi asta se vede deoarece aspectul exterior al clădirilor din Centrul Istoric a devenit mai îngrijit, datorită investiţiilor Primăriei. Este păcat totuşi că aceasta nu acţionează ferm împotriva celor care degradează imagine istorică a oraşului, zugrăvind faţadele în culori stridente, înlocuind elemente valoroase istoric cu unele noi sau pur şi simplu construind clădiri ce nu se integrează urbanistic. Pe viitor şi cartierele mărginaşe ar trebui incluse în planurile Primăriei de dezvoltare masivă pentru că acum beneficiază doar de minimul de investiţii. Poate că odată cu definitivarea viitorului PUG se va urgenta dezvoltarea cartierelor într-un mod clar şi stoparea construcţiilor parazitare”, spune Tudor Popa, arhitect.
Cartierele mărginaşe ale Sibiului sunt sufocate de numărul mare de maşini şi mic de l