Klaus Johannis vorbeşte cu mândrie despre oraşul pe care îl reprezintă ca primar de aproape zece ani. Edilul s-a alăturat campaniei "Oraşul de vis" pentru a promova Sibiul în competiţia celor mai mari 15 oraşe din România Sursa: Vlad Stănescu
Campania "Oraşul de vis" se apropie cu paşi repezi de final. Competiţia lansată de evz.ro în luna aprilie, un demers unic în presa românească în urma căruia se va alege oraşul din România care oferă locuitorilor cele mai bune condiţii de viaţă a debutat cu Arad.
Fiecare dintre oraşele participante au avut la dispoziţie o săptămână de promovare, timp în care evz.ro a prezentat pagini de monografie locală, notele acordate pe baza cifrelor oficiale, reportaje şi câte trei interviuri pentru fiecare oraş în parte, cu primarul, o vedetă şi un sportiv de renume.
Astăzi este rândul primarului din Sibiu, Klaus Johannis, să vorbească despre oraşul său, cu bune şi rele.
Care sunt principalele direcţii în care sunt investiţi banii de la bugetul local la nivelul oraşului Sibiu?
Klaus Johannis: Ca rezultat al creşterii economice înregistrate în ultimii ani la Sibiu, bugetul local al Sibiului a crescut de 19 ori în perioada 2000 – 2009. Dacă în 2000 veniturile la bugetul Sibiului erau de 22,7 milioane lei, în 2008 suma a crescut la 388 de milioane de lei. În 2009, în ciuda contextului crizei economice, bugetul Sibiului a ajuns la aproape 438 de milioane de lei, din care în jur de 40% au fost îndreptaţi spre investiţii.
Practic, aceşti bani s-au întors spre cetăţeni, care vor beneficia de investiţiile făcute de primărie în obiectivele de interes public. Având în vedere că nivelul de impozite şi taxe nu a crescut în Sibiu în ultimii trei ani, creşterea bugetului local se datorează creşterii bazei de impozitare, adică creşterii numărului de contribuabili. Această creştere indică de ase