Creşterile de preţuri vor fi suportate de agenţiile de turism care au reuşit să vândă deja biletele de vacanţă, astfel că turiştii nu vor mai fi nevoiţi să plătească niciun ban în plus. Mulţi hotelieri au anunţat îngheţarea tarifelor de cazare din cauza scăderii puterii de cumpărare. Ei au avut în vedere şi gradul redus de ocupare a staţiunilor.
„Majorarea TVA de la 19% la 24% nu îi va afecta pe turiştii care şi-au cumpărat deja vacanţe prin agenţii pentru lunile iulie, august şi septembrie", a declarat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). Creşterile de preţ vor fi suportate de agenţiile de turism.
Citiţi şi:
Agenţiile de turism nu vor creşte preţurile după majorarea TVA
Oferte speciale, last-minute, pentru vacanţe de neuitat
În fiecare weekend şoseaua litoralului are o bandă reversibilă la Eforie
Gradul de ocupare a hotelurilor e redus
Măsura a fost luată din cauza scăderii puterii de cumpărare a populaţiei. În plus, gradul de ocupare în staţiuni este în scădere. Mulţi hotelieri au anunţat îngheţarea preţurilor chiar şi la vârf de sezon, din cauza scăderii numărului de turişti. Nici turiştii care vor cumpăra biletele de vacanţă după 1 iulie nu vor fi nevoiţi să suporte creşterea TVA.
Spre deosebire de anii trecuţi, când hotelierii aveau stabilite date fixe de modificare a tarifelor (1 iunie, 15 iunie, 15 iulie, 15 august, 1 septembrie), în acest an tarifele sunt adaptate la condiţiile crizei economice. Mulţi hotelieri au păstrat tarifele din luna iunie, iar alţii continuă programele sociale.
Poliţiştii constănţeni se „combină" cu bulgarii
Pentru acest sezon estival, aproximativ 72% din vacanţe sunt rezervate prin agenţiile de turism din toată ţara. Întrucât gradul de ocupare a spaţiilor de cazare este redus, hotelierii apelează la oferte speciale pe