Dacă sfârşitul de săptămână este supraaglomerat la mare, litoralul este aproape gol în restul săptămânii. Deşi patronii de active turistice au fost obligaţi să deschidă de la 1 Mai şi chiar au primit amenzi pentru nerespectarea acestei dispoziţii a Ministerului Turismului, litoralul stă mai mult neocupat.
Doar weekendul este animat la mare, când statisticile arată că pe litoral se află, în vârf de sezon, până la 150.000 turişti. Teoretic, fiecare loc de cazare ar trebui să fie ocupat. Practic, statisticile reale nu poti fi controlate, din cauza turismului la negru. Vama Veche este scumpă În Vama Veche, atmosfera este parcă prea calmă pentru o staţiune care ne-a obişnuit cu un alt ritm de viaţă. Pe plajă, câteva corturi se răsfaţă în razele soarelui.
Citeşte şi:
Constanţa: Poliţişti detaşaţi în soare şi cu 13 lei de mâncare
S-a activat Comandamentul Litoral; inspectorii așteaptă reclamațiile turiștilor
Ce lipseşte litoralului - infrastructură și promovare, spun investitorii Câţiva tineri care au uitat să mai plece acasă şi-au propus să reziste şi în această perioadă liniştită. Mircea din Oneşti, un punkist nonconformist, se vaită că preţurile au crescut exagerat în Vamă. „Stăm la cort, dar mâncarea şi băutura sunt scumpe“, spune acesta. La terase, câţiva chelneri plictisiţi îşi schimbă panourile cu reclame: shaorma - 10 lei, o bere - 6 lei, ciorba - 5 lei. Mai la vale, gardurile caselor din sat sunt împânzite cu anunţuri „Oferim cazare“. Batem la o poartă oarecare, iar localnica spune tăios că nu mai primeşte tineri. „Să stea pe plajă, oriunde or vrea. Numai strică şi îşi bat joc“, spune Aneta Ciorbea. 2 Mai, stațiunea rulotelor Pe plaja sălbatică din 2 Mai, zeci de rulote se încing la soare. Sunt familii cu copii care preferă o vacanţă ieftină cât mai aproape de mare. „Aici e linişte, chiar dacă nu prea sunt condiţii. Am văzut că au