Ovidiu Şandor, Maria Grapini, Emil Cristescu şi Jabri Tabrizi cred că în zilele viitoare moneda euro va reveni la cote normale de tranzacţionare. Pe de altă parte, oamenii de afaceri se tem de creşterea taxelor şi impozitelor.
Chiar dacă nivelul de trai dintre oamenii de afaceri şi cei de rând este mare, milionarii în euro spun că ambele categorii sunt afectate în mod egal de toate schimbările bruşte care au avut loc casele de schimb valutar. Siguranţa diferenţă e că afaceriştii au şi alte unelte prin care pot estima valoarea de tranzacţionare a monedei.
"Întotdeauna se poate apela la Bursa de la Sibiu pentru reducerea riscurilor. Cei mai câştigaţi sunt exportatorii. Pe de altă parte, nu sunt deloc afectate firmele autohtone care îşi desfăşoară activitatea doar în România exclusiv cu produse româneşti. Eu până acum nu am luat nicio măsură specială. Nu trebuie uitat că întotdeauna e nevoie de un echilibru în economii. E o mare greşeală să schimbi banii când sunt variaţii bruşte în piaţa monetară", a spus omul de afaceri Ovidiu Şandor.
Femeia de afaceri Maria Grapini le recomandă timişorenilor să îşi bage banii în bancă, dar să nu cumpere aur. "Eu încă nu am decis să schimb lei pe euro sau invers. Făcând atât importuri, cât şi exporturi, oarecum lucrurile vor rămâne în balanţă. E riscantă panica pentru mediul de afaceri. Să nu uităm că au existat bănci în SUA care s-au închis din cauza panicii clienţilor. Eu îmi ţin economiile în euro şi lei, în măsură egală", a spus Maria Grapini.
Milionarul în euro Emil Cristescu aşteaptă ca piaţa să se calmeze pentru a putea lua o măsură privind moneda în care îşi ţine economiile. "Până acum firmele mele şi-au desfăşurat activitatea în mod normal. Efectele sunt pe termen lung. Nu sunt genul de om care să mă panichez. Aştept să văd cum vor evolua lucrurile şi pe urmă voi vedea cum vom acţiona