Primăria Braşov intenţionează să dezvolte pe platforma Rulmentul SA, împreună cu Universitatea Transilvania Braşov şi cu Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, un parc tehnico-ştiinţific. Investiţia pentru prima fază a proiectului, care va fi cofinanţată din fonduri europene, este evaluată la 20 de milioane de euro, proiectul putând fi mai apoi extins în mai mulţi paşi. Primarul Braşovului, George Scripcaru, a anunţat că proiectul ar putea fi conturat într-o perioadă de un an şi jumătate - doi ani.
Primarul a mai arătat că varianta construirii parcului pe terenul de la Rulmentul este una viabilă, având în vedere că acesta nu a putut fi valorificat de către lichidatorii companiei. Planul Primăriei prevede că imobilele existente vor fi modernizate, eficientizate sau dezactivate, iar proiectul va include şi construcţia unor unităţi noi, pe componentele specifice ale programului. Totuşi, Scripcaru a exclus orice componentă imobiliară, unul dintre motive fiind locaţia improprie a terenului.
La începutul acestui an, lichidatorii companiei Rulmentul au vândut firmei Sigur Imob SRL Braşov, la a treia încercare, un teren de opt hectare din fosta platforma industrială, pentru 2,6 milioane euro, preţ cu 50% mai redus faţă de prima evaluare a activului, precum şi secţia energetică a societăţii, pentru 400.000 de euro. Cumpărătorii sunt interesaţi să realizeze aici o fabrică de rulmenţi radianţi, dar situaţia terenului este puţin „în ceaţă”, după ce un cetăţean german a revendicat activele amintite.
Activele rămase după valorificarea lotului de opt hectare (adică 36 de hectare din totalul de 44) şi a tuturor utilajelor au fost date în plată către creditorii rămaşi, cei mai importanţi fiind AVAS şi ANAF, în contul creanţelor deţinute de aceştia.
AVAS a iniţiat un proiect de Hotărâre de Guvern privind transmiterea fără plată a unor imobile din Braşov din ad