O poveste frumoasă începe întodeauna cu "a fost o dată","Forever Folk" este o astfel de poveste. De curând "Forever Folk" a împlinit doi ani şi există nişte iubitori de poveste, muzică şi frumos care au promis să o ducă mai departe.
Bunele intenţii a şase entuziaşti s-au cristalizat într-un portal care să promoveze "muzica sufletului", muzica folk. Site-ul a fost lansat în 19 iunie 2008. Entuziaştii făceau parte dintr-o "gaşcă" care "practica" de ceva timp folk-ul. Cunoscătorii ştiu că cei din Gashkademia de Folk te ţin în priză când se adună, iar dacă ai bafta de a face parte din publicul lor te alegi cu o porţie sănătoasă de energie şi umor.
"Gaşca" a prezentat artişti sau piese care au marcat istoria muzicii folk de pe la noi, au sprijinit cu patos şi cu argumente debutanţii în ale folk-ului, n-au lipsit pe la festivaluri şi lansări de profil, au organizat evenimente, au dat premii, au jurizat, dar mai ales au făcut ce au ştiut mai bine, au cântat cu bucurie cu şi pentru public.
Şi pentru că orice poveste are un erou principal, la "Forever Folk" acesta este Make. Marius Matache râde, se întristează, cântă, glumeşte, aleargă, bate pe la uşi în numele folk-ului şi chiar dacă vremurile sunt pe alocuri vitrege, el nu se descurajează niciodată. Cum o astfel de iniţiativă, indeferent de cum o prezintă "eroul", nu e floare la ureche, la ceas aniversar am cerut "reţeta" de la una din gazdele portalului unde folk-ul este la el acasă.
Adevărul: Despre Marius Matache se spune că nu poate sta departe de folk. E adevărat?
Marius Matache: Cu siguranţă nu pot sta departe de muzică. De aici am şi mari probleme cu gâtul de multe ori, pentru că în permanenţă fredonez ceva. Când sunt alături de alţi artişti în spectacole simt automat nevoia să cânt şi alături de ei, iar în perioadele de pauză vocală totală, nu renunţatul la vorbit e cel mai greu lucru,