Rudele bolnavilor internaţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, cea mai mare unitate sanitară din Dobrogea, nu mai au voie să aducă mâncare de acasă pacienţilor.
Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa a decis ca începând de astăzi bolnavii să nu mai primească mâncare de acasă. Hotărârea a fost luată pentru că pacienţii nu au unde să depoziteze mâncarea adusă de familii, iar pachetele aduse nu respectă dieta prescrisă de medici.
„Aş dori ca aparţinătorii să înţeleagă că prin externalizarea serviciului de hrană, mâncarea bolnavilor este suficientă, atât din punct de vedere cantitativ, cât şi şi calitativ.
În plus, există oameni specializaţi pentru a prescrie diete. Eu nu cred că ruda care aduce sarmale de acasă ştie mai bine ce este mai potrivit pentru bolnavi“, a declarat directorul unităţii, medicul Dan Căpăţână.
Mâncare proastă
Deşi managerul susţine că meniurile sunt consistente, bolnavii spun cu totul altceva. „Nici porcii n-o mănâncă! Eu nu pot mânca nimic din ce ne aduc ei pe secţie“, şi-a vărsat amarul Mircea Zamfir (57 de ani), un pacient internat la Neurologie. Bărbatul a mai spus că dacă soţia nu i-ar aduce de acasă câte ceva de-ale gurii, ar muri cu siguranţă.
De aceeaşi părere este şi Nicolae Filimon (60 de ani) „Mâncarea nu este grozavă şi nu ne ajunge niciodată. Am muri fără mâncarea de acasă. De ce nu ne şi împuşcă?“, s-a întrebat el.
Masa servită de măicuţe
Din cauza faptului că pacienţilor li se par insuficiente porţiile de mâncare, Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) a decis ca ei să fie serviţi începând de luna aceasta de către 22 de măicuţe, angajate în urma unui parteneriat încheiat între Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) şi Arhiepisccopia Tomisului.
„Măicuţele vor servi masa în locul bucătăreselor. În acest fel vom fi siguri că mâncarea va fi cal