Dminuarea salariilor bugetarilor cu 25% nu este suficientă, astfel că Executivul a decis şi o reducere a aparatului de stat cu circa 55.000-60.000 de posturi. Dintre viitorii şomeri, circa 6.000 vor proveni din ministere şi din instituţiile subordonate acestora. Până acum, estimări privind numărul celor care vor fi daţi ca urmare a restructurării au făcut Ministerul Mediului, Ministerul de Externe, Ministerul Muncii, Ministerul Agriculturii, Ministerul Comunicaţiilor.
Potrivit unor surse guvernamentale citate de Agerpres, Guvernul îşi propune reorganizarea ministerelor în termen de zece zile.
"În zece zile, Guvernul trebuie să adopte hotărâri care conţin noile organigrame ale ministerelor”, au menţionat sursele.
Şeitan, Sandu şi Dumitru, miniştrii care au anunţat deja câte posturi taie: Şeitan dă afară 367 de persoane
Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a anunaţt că Executivul a aprobat deja, în şedinţa de miercuri, Ordonanţa de Urgenţă de reorganizare a Ministerului Muncii, iar patru dintre autorităţile din subordine, ANPFDC, ANPH, ANES şi IS au fost transformate în direcţii în cadrul ministerului.
Potrivit acestuia, se va face o reducere a personalului cu 367 de persoane, reprezentând o diminuare de 25 la sută a cheltuielilor din buget
Un alt ministru care a avansat din aprilie o cifră a disponibilizărilor este Elena Udrea. Acesta declara, în aprilie, că principalele reduceri se vor face la direcţiile suport din instituţie, care ajunseseră să fie supradimensionate în urma comasarii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei cu Ministerul Turismului.
Ministrul Mediului, Laszlo Borbely nu s-a decis: 1.000 sau 1.500 de disponibilizări
Şeful de la Ministerul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat în aprilie, ba că numărul angajaţilor din minister şi a celor din instituţiile din subordinea ace