Elena Ramona Potoroacă lucrează în cadrul Complexului Naţional Muzeal Astra, unde se ocupă de recuperarea a tot ce ţine patrimoniul material şi imaterial al românilor din afara graniţelor ţării.
CITEŞTE ŞI:
PORTRET: Andreea Luminiţa Pruteanu: „O fetiţă surdomută m-a convins să pictez icoane“
PORTRET: Dan Sabău susţine că un medic bun trebuie să fie, în primul rând, un om bun
Elena Ramona Potoroacă şi-a început cariera ca şi cadru didactic la Şcoala numărul 2 din Cisnădie, asta după ce a luat parte la mai multe cursuri de dezvoltare profesională organizate de Centrul Cultural German din Sibiu şi Fundaţia “Româno-Germană”. Aşa cum şi stă în fire, munca ei în cadrul Şcolii numărul 2 nu s-a limitat doar la activitatea de la catedră ci s-a implicat şi în proiecte de dezvoltare a imaginii şcolii respective, precum şi în tehnici inovatoare de predare, orientate către copii. Astfel, Elena a dezvoltat proiectul de promovare a imaginii şi ofertei educaţionale a şcolii din Cisnădie, proiect numit “Şcoală, Grădiniţă, Familie”, după care a lucrat la elaborarea unor lecţii model în cadrul şedinţelor metodice de la nivelul şcolii.
Pasul către muzeu
Pasionată dintotdeauna de munca de promovare dar şi de muzeu, Elena nu a ezitat în 2007 când a văzut că există un post vacant în cadrul CNM Astra. „Acum vreo trei ani am venit în muzeu după ce am lucrat şapte luni ca şi cadrul didactic la Şcoala numărul 2. Am văzut că există postul vacant, am aplicat pentru el şi am obţinut slujba”, spune Elena. Aici a început practic o nouă etapă în activitatea ei profesională, dedicându-se în paralel cu munca de promovare şi celei de dezvoltare a unor proiecte muzeale. „Tot în 2007 am elaborat şi câştigat primul meu proiect în cadrul muzeului. Acesta viza comunitatea armenilor din judeţul Sibiu şi zona Transilvaniei, proiectul finalizându-se cu