Hunedoreanca lucrează într-un magazin de mirese din Deva, job care îi oferă linişte sufletească, sentimente de bucurie şi împlinire.
Profil:
Născută. 29.06.1968, Haţeg
Studii. Liceu
Familie. Căsătorită, un copil
Graţiela Iancu are în spate 25 de ani de activitate în domeniul confecţiilor. Dacă pe vremea lui Ceauşescu făcea uniforme militare pe comandă, acum se ocupă de rochiile de mireasă. Spune că a trecut uşor graniţa dintre cele două teritorii. Deşi rochiile nu le croieşte cu mâna ei, ea este cea care le promovează, care ajută viitoarele soţii să aleagă un model sau altul. „Jobul meu înseamnă pasiune. Îmi creează doar sentimente frumoase, plăcute, de linişte şi bucurie”, a spus hunedoreanca.
La vremea ei, a fost o mireasă cu totul deosebită faţă de cele actuale. În urmă cu 22 de ani, perioada comunistă nu îţi oferea prea multe posibilităţi. Trebuia să te rezumi doar la rochia de mireasă, nu avea cu ce accesorii să o completeze, iar buchetele de flori erau cumpărate mai mult formal. De fapt, hunedoreanca a renunţat la buchetul ei de mireasă imediat ce a ieşit din biserică. Pentru că nu avea de unde cumpăra flori cu adevărat frumoase, a preferat ca la petrecere să nu le mai aibă deloc.
Acum, miresele anului 2010 au infinit de multe variante la îndemână. Tendinţele se îndreaptă însă spre rochiile gen prinţesă, lucrate cu tul, accesorizate cu un colier din ştrasuri şi cercei pe măsură. „Cel mai mult am stat cu o mireasă la probă o oră şi jumătate. Avea sânii mici şi a probat vreo şase rochii pentru a găsi ceva care să o avantajeze. În final a ales un corset cu un mic decolteu şi o fustă simplă”, a declarat Graţiela Iancu. A adăugat că înţelege astfel de persoane, pentru că fiecare mireasă este îndreptăţită să fie cea mai frumoasă femeie în momentul în care devine soţie.
Ginerii, mai maleabili
La polul opus se