Un pietrean se judecă de trei ani pentru o datorie de 10 mii de lei pe care n-o recunoaşte. Gheorghe Gafencu a avut câştig de cauză în instanţă, dar cei de la Asociaţia blocului nu ţin cont de hotărârea judecătorească şi i-au mărit restanţa.
Povestea pietreanului care locuieşte în blocul D5 de pe strada Progresului a început cu trei ani în urmă. Asociaţia 3377 l-a dat în judecată pentru plata datoriilor care s-ar fi acumulat în perioada 2004-2007, dar a pierdut. „Prin sentinţa civilă din 10 decembrie 2007, instanţa Judecătoriei Piatra Neamţ a respins cererea Asociaţiei, care mă scotea dator la întreţinere cu suma de 5.706 lei“, spune Gafencu.
„Din expertiză rezultă că n-am datorii“
La diferenţă de un an, Asociaţia din cartierul Mărăţei l-a dat din nou în judecată pe Gheorghe Gafencu, pentru a doua oară, de această dată pentru debitele calculate pe perioada 2005-2008, proces care nu s-a terminat încă. „S-a făcut o expertiză contabilă din care a rezultat că nu am datorii. Mai mult, din expertiză reiese că am plătit în avans 162 de lei pentru că atunci când plătesc întreţinerea obişnuiesc să mai rotunjesc sumele“, adaugă pietreanul.
Convins că are dreptate, pe baza primei hotărâri judecătoreşti, omul a cerut să nu mai fie trecut pe lista restanţierilor, mai ales că peste datoria „istorică“, Asociaţia îi calculează în continuare penalităţi de întârziere. În aceste condiţii, valoarea cumulată a datoriei se apropie de 10.000 de lei.
Are cea mai mare restanţă
Deşi judecătorii au spus la primul proces că penalităţile pietreanului sunt ilegale, reprezentanţii Asociaţiei insistă să recupereze banii de la Gafencu. „Toate documentele sunt puse la dispoziţie Tribunalului, pentru proces“, explică administratorul Carmen Mândrilă. Reprezentantul Asociaţiei mai spune că familia Gafencu are cea mai mare restanţă din bloc, alăt