Guvernul a aprobat în şedinţa de azi Ordonanţa de urgenţă privind reabilitarea termică a clădirilor de locuit cu finanţare prin credite bancare cu garanţie guvernamentală şi dobândă subvenţionată care vine să completeze programul derulat conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
Finanţarea executării lucrărilor de reabilitare termică se va realiza atât din surse proprii ale beneficiarilor, reprezentând minimum 10% din valoarea lucrărilor, cât şi din credite bancare contractate de beneficiari şi garantate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii în numele şi în contul statului, reprezentând maximum 90% din valoarea lucrărilor. În mod excepţional, autorităţile administraţiei publice locale, la solicitarea asociaţiilor de proprietari, pot finanţa, din fondurile aprobate anual cu această destinaţie în bugetele locale şi/sau din alte surse legal constituite, în cuantum de maximum 30% din valoarea prevăzută în devizul general, executarea lucrărilor de intervenţie. În această valoare pot fi incluse cuantumul de minimum 10% al proprietarilor şi costurile elaborării documentaţiilor.
F. A. Guvernul a aprobat în şedinţa de azi Ordonanţa de urgenţă privind reabilitarea termică a clădirilor de locuit cu finanţare prin credite bancare cu garanţie guvernamentală şi dobândă subvenţionată care vine să completeze programul derulat conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
Finanţarea executării lucrărilor de reabilitare termică se va realiza atât din surse proprii ale beneficiarilor, reprezentând minimum 10% din valoarea lucrărilor, cât şi din credite bancare contractate de beneficiari şi garantate de Fondul