Primarii marilor oraşe îşi vor concedia angajaţii fie pe baza evaluărilor privind disciplina la locul de muncă, fie în urma unor concursuri. Sursa: ADI PÎCLIȘAN
Cel mai mare val de disponibilizări ar urma să fie "operat" de Ministerul Administraţiei şi Internelor, care va face însă "tăieri" doar în administraţia locală. Până la începutul lunii septembrie, 53.432 de funcţionari ar urma să fie concediaţi.
Standardele de cost, în baza cărora se va stabili numărul maxim de angajaţi ai primăriilor, au fost adoptate, miercuri, de guvern, iar primarii şi preşedinţii de consilii judeţene au la dispoziţie 40 de zile pentru a prezenta noile organigrame.
Unii edili sunt decişi să nu-şi reducă "armatele" de funcţionari şi pledează pentru finanţarea, din bugetele locale, a unor funcţii care, potrivit standardelor, nu ar trebui să mai existe. Alţii spun însă fie că vor evalua oamenii din punct de vedere "al disciplinei la locul de muncă", fie că vor organiza concursuri pentru a decide cine pleacă.
367 de disponibilizări
Pe de altă parte, toate agenţiile şi autorităţile aflate în coordonarea Ministerului Muncii vor deveni direcţii în cel mult 10 zile.
"Executivul a aprobat în şedinţa de miercuri reorganizarea Ministerului Muncii. Patru dintre autorităţile subordonate - Au toritatea Naţională pentru Protecţia Familiei şi a Drepturilor Copilului, Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap, Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse şi Inspecţia Socială - au fost transformate în direcţii. Reorganizarea va implica şi reducerea cu 25% a cheltuielilor, prin disponibilizarea a 367 de angajaţi", a declarat ministrul muncii, Mihai Şeitan. (Oana Crăciun)
BUCUREŞTI
Cei care întârzie, primii pe listă
Reprezentanţii Primăriei Capitalei susţin că vor ţine cont doar de competenţă. "Prin