Ministerul Sănătăţii atrage atenţia reprezentanţilor direcţiilor de sănătate publică (DSP) să pună în aplicare acţiunile din planul de măsuri pentru asigurarea asistenţei medicale în zonele afectate de inundaţii. Astfel, pentru a preîntâmpina apariţia de epidemii, DSP vor asigura, în principal, supravegherea populaţiei din punct de vedere epidemiologic şi monitorizarea calităţii apei potabile în zonele afectate, asanarea şi dezinfecţia fântânilor. Acolo unde va fi cazul, se va asigura asistenţa medicală de urgenţă pentru toate persoanele aflate în dificultate şi se vor verifica stocurile de medicamente, materiale necesare, dezinfectanţi, vaccinuri pentru acordarea asistenţei medicale şi prevenirea îmbolnăvirilor. (...)
Publicitate De asemenea, va fi asigurat transportul gravidelor, al persoanelor în vârstă cu boli cronice, dializaţilor şi copiilor care au nevoie de servicii medicale. Acolo unde este necesar, reprezentanţii DSP-urilor vor înregistra populaţia afectată pentru a declanşa campanii de vaccinare împotriva hepatitei A şi tetanosului. Facem apel la medicii de familie să asigure asistenţa medicală în permanenţă şi să monitorizeze starea de sănătate a populaţiei din zonele afectate. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală. Ministerul Sănătăţii atrage atenţia reprezentanţilor direcţiilor de sănătate publică (DSP) să pună în aplicare acţiunile din planul de măsuri pentru asigurarea asistenţei medicale în zonele afectate de inundaţii. Astfel, pentru a preîntâmpina apariţia de epidemii, DSP vor asigura, în principal, supravegherea populaţiei din punct de vedere epidemiologic şi monitorizarea calităţii apei potabile în zonele afectate, asanarea şi dezinfecţia fântânilor. Acolo unde va fi cazul, se va asigura asistenţa medicală de urgenţă pentru toate persoanele aflate în dificultate şi se vor verifica stocurile de medicam