Localnicii de pe lângă apele revărsate au şi de câştigat de pe urma potopului.
Zeci de localnici care îşi au domiciliul pe lângă apele care au creat inundaţii în judeţ au găsit soluţia pentru a face rost de banii necesari reparaţiilor locuinţelor afectate de inundaţii. Oamenii au ieşit la pescuit, iar apele crescute au facilitate capturi impresionante.
Sabangia, balta pescarilor de pe litoral
"De la creşterea Jijiei am luat în fiecare zi minim 30 de kilograme. Şi mai mici şi mai mari, nu contează pentru că oricum îl vând pe tot", a declarat Marin Dascălu, un cetăţean din Truşeşti care pescuieşte la crîsnic chiar în faţa casei.
În toate localităţile afectate de inundaţii se pot vedea pescari la marginea drumului care vând peştele la preţuri cuprinse între 15 şi 25 de lei kilogramul. Capturile cele mai impresionante au fost făcute pe malul Prutului. Potrivit unui angajat al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, localnicii nu iau acasă decât peştii peste cinci kilograme.
"Lângă Pomârla, colegii mei au văzut şi somn de 40 de kilograme. Se chinuiau doi romi să îl ducă în spinare. Cei de acolo nu iau decât peştii foarte mari care îi găsesc printre copacii unde s-a revărsat Prutul", a povestit agentul principal.
IALOMIŢA: ARMATA SALVEAZĂ FETEŞTIUL
Intreprinzătorii botoşăneni fac acum drumuri în localităţile unde au avut loc inundaţii, cumpără cantităţi mari de peşte pe care îl vând apoi pe lângă pieţele din municipiu cu un adaos de 10 lei la kilogram.