Pe lângă instituţiile bancare, printre creditorii K Tech Ultra Pro, cel mai mare retailer IT&C în urmă cu trei ani, al cărui faliment a fost pronunţat luna trecută, se numără şi producători şi distribuitori IT sau instituţii de stat, potrivit datelor publicate de Tribunalul Constanţa, citate de Mediafax.
Printre aceştia se numără Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Economică şi de Finanţe Publice Locale Iaşi, direcţiile generale ale Finanţelor Publice Brăila şi Constanţa, precum şi primăriile din Craiova, Arad şi Sector 6 Bucureşti.
Falimentul companiei a fost pronunţat la începutul lunii trecute, după ce a intrat în insolvenţă la sfârşitul lui 2009, având datorii de 28 de milioane de euro la 114 creditori. Compania urmează să fie dizolvată până în luna octombrie.
Dintre furnizorii de utilităţi, printre creditorii companiei se numără Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti, CEZ Vânzare, Enel Energie, EON Gaz România, precum şi Electrocentrale Deva. Printre distribuitorii IT se numără Flamingo Internaţional şi RHS Company, Tornado Sistems şi Scop Computers.
Cea mai mare datorie a Ultra Pro, de 3,5 mil. euro, este către Banca Românească, în baza unui împrumut gajat cu cea mai mare parte a bunurilor. Printre celelalte bănci către care compania are datorii se numără BRD, Bancpost şi BCR.
K Tech Ultra Pro a fost înfiinţată în anul 1997 de Alina şi Cristian Fughină. De la începutul problemelor companiei, cei doi nu au făcut nicio declaraţie în presă.
Printre creditori se mai numără şi mallul Armonia Center Arad, Metro şi Cora, dar şi operatorii de telecomunicaţii, precum Romtelecom şi RCS&RDS. O mare parte dintre companiile care au de încasat bani de la K Tech sunt producătorii internaţionali de echipamente hardware şi software precum Asus, GigaByte, Fujitsu Siemens Computers, producătorul de memorii inf