Noi îţi dăm reţetele, tu alege-l pe cel care-ţi place.
Ți-e poftă de-o gustare? Încearcă un sendviş cu somon, un croissant cu pui sau un hamburger făcut în casă. Îţi oferim azi câteva reţete delicioase, mai mult sau mai puţin elaborate, pe care le poţi prepara şi dacă nu eşti un bucătar cu experienţă.
Aperitiv cu caşcaval
Ingrediente: un ou, o linguriţă de lapte, 100 g caşcaval, două roşii, o ceapă, patru felii de pâine toast, sare, piper, pătrunjel.
Mod de preparare: se bate oul cu lapte şi se adaugă caşcavalul ras, sare şi piper după gust. Cu acest amestec se ung feliile de pâine. Deasupra se aşază o felie de roşie nu prea groasă şi două rondele subţiri de ceapă şi se bagă 10 minute la cuptor. Se decorează cu pătrunjel proaspăt.
Croissant cu salată de pui
Ingrediente: două croissante cu unt, o ceapă roşie, o jumătate de ardei gras verde, un morcov fiert, o jumătate de piept de pui fiert, două frunze de salată, două linguri de maioneză, sare şi piper.
Mod de preparare: se taie cornurile în două şi pe partea de jos se aşază câte o frunză de salată. Într-un castron se amestecă pieptul de pui tocat mărunt, ceapa, ardeiul şi morcovul tăiate în cubuleţe mici, maioneza, sarea şi piperul. Compoziţia se împarte în două şi se aşază pe jumătăţile de croissant acoperite cu salată. Deasupra se aşază cealaltă parte a cornului.
Tartine cu somon
Ingrediente: trei chifle, 200 g de cremă de brânză, câteva frunzuliţe de mărar, 300 g file de somon în ulei.
Mod de preparare: Chiflele se taie în două şi pe fiecare jumătate se întinde cremă de brânză. Deasupra se aşază câteva fâşii de somon şi se decorează cu frunze de mărar.
Pate din brânză de vacă
Ingrediente: 200 g de brânză de vacă dată pe răzătoarea mică, două linguri de smântână, două linguri de lapte, două linguri de ulei