Vârful de viitură a trecut de Nicolae Bălcescu, nivelul Siretului fiind joi noaptea, în jurul orei 1.00, cu 1,32 metri peste cota de pericol, iar viitura a ajuns la Drăgeşti, unde se înregistrează un nivel staţionar şi comparabil cu cel din 2008, potrivit Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR)
VEZI GALERIE FOTO AICI
În ceea ce priveşte Dunărea, la Galaţi, se înregistreaza un nivel de 663 centimetri (cu 3 cm peste cota de pericol) şi cu 2 centrimetri peste cota istorică înregistrată în 2006, iar în secţiunile Feteşti- Brăila- Galaţi-Tulcea şi Delta Dunării, debitele crescute ale Dunării vor pune în continuare presiune asupra digurilor. Vârful de viitură a trecut de Nicolae Bălcescu, nivelul Siretului fiind joi noaptea, în jurul orei 1.00, cu 1,32 metri peste cota de pericol, iar viitura a ajuns la Drăgeşti, unde se înregistrează un nivel staţionar şi comparabil cu cel din 2008, potrivit Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR).
IALOMIŢA: LOCALNICII DIN FETEŞTI EVACUAŢI
Boc: "Militarii trebuie să-şi facă datoria la inundaţii, chiar dacă li se taie din salarii !"
Vasile Blaga: "Suntem pregătiţi să evacuăm 5.000 de tone de pesticide din Insula Mare a Brăilei"
Potrivit ANAR, vineri dimineaţa nivelul Siretului la Nicolae Bălcescu era în scădere, respectiv de 700 de centimetri, cu 28 de centimetri mai puţin faţă de maximul atins joi noaptea. La Drăgeşti nivelul râului este de 594 de centimetri, staţionar, şi comparabil cu cel din 2008.
"În continuare, viitura de pe Siret din zona Drăgeşti se va atenua şi tranzita în salba de lacuri Racăciuni-Bereşti-Călimaneşti-Movileni, astfel că digurile din aval de Movileni vor inregistra niveluri sub coronamentul digului (digurile nu vor fi depăşite). În zona localităţii Sauceşti s-a atins vârful istoric înregistrat în 2008