Sute de pompieri, jandarmi şi poliţişti şi-au riscat viaţa pentru a-i salva pe suceveni din calea apelor, uneori punând viaţa străinilor mai presus de pericolul care îi pândea pe ei.
Citeteşte şi:
VIDEO: „Adevărul“ sare în ajutorul sucevenilor lăsaţi fără case de puhoaie (UPDATE)
Suceava: Sute de locuinţe, pe întuneric din cauza inundaţiilor
Inundaţiile din ultimele zile au luat tot ce au întâlnit în cale, nu a mai contat că a fost viaţa unui om, casă, stâlpi de înaltă tensiune sau pădure propriu-zisă. Mii de oameni au rămas fără un acoperiş deasupra capului şi fără o speranţă pentru ziua de mâine. Singurii care le-au fost alături şi pot să îi înţeleagă sunt echipele de intervenţie din cadrul Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă "Bucovina", Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava şi Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni care au suferit cot la cot cu localnicii afectaţi de inundaţiile petrecute în ultimele zile.
"Tavanul se sprijinea în dulap"
Mircea Bodnariuc este plutonier major în cadrul IJJ Suceava şi de luni este plecat în fiecare zi la intervenţii alături de colegii săi. Luni a fost la Grămeşti unde a salvat de la înec 6 copii şi tatăl lor, iar a doua zi a fost la Dorneşti unde a salvat alţi doi bătrâni de sub dărâmături. “Apa venea din aval, tot mai mare. Copiii care aveau de la 1 până la 12 ani erau cu tatăl lor blocaţi din cauza apei în casă. Apa era până la brâu cu toate acestea i-am dus 150 de metri prin apă până la uscat. Marţi, la Dorneşti, doi bătrâni de vreo 80 de ani erau în casa care mai avea un perete şi tavanul ce se sprijinea în dulap, şi aici i-am scos pe bătrâni împreună cu colegii şi i-am dus la loc sigur”, îşi aminteşte Mircea Bodnariuc. Acţiunile au continuat şi miercuri la Ţibeni şi Satu Mare, iar ieri jandarmul a fost la consolidarea podului de la Dorneşti.
@