Băimăreanca are comerţul în sânge. Lucrează de 20 de ani ca vânzătoare, dar câteva luni este „omul care aduce presa" în centrul oraşului.
Băimăreanca îşi aminteşte şi acum cu drag de copilărie. „Nu-mi plăceau păpuşile. Preferam să mă joc toată ziua cu mărunţişul pe care-l culegeam din buzunarele tatălui meu", mărturiseşte vânzătoarea. „De câte ori eram întrebată ce-mi doresc să devin când voi creşte, răspundeam fără să clipesc: vânzătoare", spune Felicia Petrovan.
Cheia succesului: corectitudinea
Pentru a-şi urma visul, Felicia a urmat cursurile unui liceu cu profil economic din Baia Mare. „Nu este o meserie tocmai uşoară, aşa cum cred unii. Există tentaţii la tot pasul, de care comercianţii trebuie să înveţe să se ferească, dacă vor să nu dea greş", explică femeia.
Feliciei Petrovan îi place să socializeze şi spune că, în toate magazinele în care a lucrat în decursul anilor, a reuşit să se împrietenească cu clienţii. „Erau bătrâni din cartier care preferau să vină pe schimbul meu, pentru că ştiau că îi ascult. Contează să ai o vorbă bună pentru fiecare", consideră vânzătoarea.
De la alimente la... cărţi
După ce timp de 20 de ani a lucrat ca vânzătoare la un magazin alimentar, anul acesta, băimăreanca a schimbat macazul. „Am ajuns să vând ziare şi cărţi printr-o întâmplare. Îmi doream o schimbare. Am văzut un anunţ într-un ziar, am sunat şi am ajuns să vând ziare la chioşcul din centrul oraşului. E, cum s-ar spune, aceeaşi Mărie cu altă pălărie", spune Felicia Petrovan. „Trebuie să recunosc că începutul a fost destul de greu. A trebuit să mă obişnuiesc cu ziarele locale şi centrale, să nu stau să caut un titlu atunci când mi-l cerea câte-un client grăbit. Dar mi-am intrat repede în mână şi a început să-mi placă", mărturiseşte vânzătoarea.
Are toate cărţile din colecţiile „Adevărul"
@N