De ceva vreme se stie ca uleiul de masline previne cancerul de mai multe tipuri. Insa abia acum cercetatorii au descoperit si explicatia acestui fenomen.
Potrivit oamenilor de stiinta spanioli, care au facut mai multe experimente in laborator, pe cobai, uleiul de masline, consumat regulat, previne alterarea ADN-ului, mutatiile la nivelul acestuia ducand la aparitia tumorilor, relateaza Daily Mail.
In plus, uleiul de masline dezactiveaza niste proteine pe care celulele canceroase se bazeaza pentru a ramane in viata, dupa cum se mentioneaza intr-un raport aparut in jurnalul Carcinogenesis.
Insa apare frecvent intrebarea "care este cantitatea optima de ulei de masline ce trebuie consumata zilnic?". Expertii au raspuns si la aceasta intrebare, stabilind ca ideal este sa consumam 50 de ml de ulei de masline extravirgin pe zi, sau 10 lingurite. Pe termen lung, rezultatele se vad.
Un alt studiu realizat tot in Spania a aratat ca uleiul de masline dezactiveaza si niste gene care tind sa rigidizeze arterele, marind riscul bolilor de inima. Cei mai mari consumatori de ulei de masline sunt grecii, urmati de italieni.
De ceva vreme se stie ca uleiul de masline previne cancerul de mai multe tipuri. Insa abia acum cercetatorii au descoperit si explicatia acestui fenomen.
Potrivit oamenilor de stiinta spanioli, care au facut mai multe experimente in laborator, pe cobai, uleiul de masline, consumat regulat, previne alterarea ADN-ului, mutatiile la nivelul acestuia ducand la aparitia tumorilor, relateaza Daily Mail.
In plus, uleiul de masline dezactiveaza niste proteine pe care celulele canceroase se bazeaza pentru a ramane in viata, dupa cum se mentioneaza intr-un raport aparut in jurnalul Carcinogenesis.
Insa apare frecvent intrebarea "care este cantitatea optima de ulei de masline