Astăzi dimineaţă, la ora 8.00, Prefectura a anunţat că sunt infiltraţii masive în dingul Dunării din zona sediului AFDJ şi că debitul şi nivelul fluviului sunt în creştere.
Dunărea avea un debit de 16820 mc/s şi o cotă de 666 centimetri (cu 66 peste cota de inundaţie). Vechile cote istorice au fost: 656 de centimetri inregistrată în 1921 şi respectiv 657 de centimetri, atinsă în aprilie 2006. Hidrologii prognozează ca maximul se va înregistra la data de 9 iulie, când se estimează că Dunărea va ajunge la 690 cm, cu un debit de 17.860 mc/s.
VIDEO-FOTO-Viitura se apropie cu paşi repezi de Galaţi!
Dunărea devine o ameninţare şi pentru judeţul Constanţa
Pericolul ca apa să depăşească digurile de apărare este tot mai mare. Fluviul a inundat, la Galaţi, Faleza Inferioară a Dunării, Şantierul Naval şi Trecere bac şi ameninţă să se reverse în Valea Oraşului.
Boc: "Militarii trebuie să-şi facă datoria la inundaţii, chiar dacă li se taie din salarii !"
Firma care asigură traversarea Dunării şi deci legătura între judeţele Galaţi şi Tulcea, SC Navrom Bac SA, a întrerupt încă de joi circulaţia bacurilor mari, îmbarcarea autovehiculelor nemaifiind posibilă.La Şendreni, Siretul a depăşit de câteva zile cota de pericol ( superioară celei de inundaţii), iar traficul rutier şi cel feroviar prin zonă au fost întrerupte. La ora 7.00, Siretul avea la Şendreni 712 cm (62 cm peste cota de pericol). Au fost inundate : Triajul CFR Movileni, un teren de sport, un rezervor mobil de carburant şi o gheretă, un atelier de tâmplărie dotat cu utilaje şi maşini, toate din localitatea Şendreni.
Prefectul Brăilei, apostrofat de Emil Boc, când ajuta un fermier să-şi salveze oile din calea apelor
Arendașul Culiță Tărâţă este nemulţumit de digul IMB/Află de aici care este starea digului din Insulă
O firmă din Baia Mare a venit în ajutorul localni