A ieşit la pensie pe 1 iulie, după o viaţă dedicată dansului popular. Mihaela Badea a fost componentă a formaţiei de dansuri a Ansamblului folcloric «Doina Gorjului».
A primit o distincţie şi un trofeu din partea conducerii judeţului Gorj şi a Ansamblului Doina Gorjului, în cadrul unui concert organizat cu ocazia pensionării sale. Mihaela Badea a avut emoţii mai mari ca niciodată. Este prima dansatoare căreia i s-a dedicat un spectacol. I-a învăţat să danseze pe majoritatea membrilor formaţiei. „Doina Gorjului a fost familia mea. Am fost o bună prietenă a instrumentiştilor şi soliştilor din ansamblu, şi i-am admirat pe fiecare, în funcţie valoarea lor şi talentul lor. Sigur că îmi pare rău că plec din ansamblu, dar a venit vremea să mă retrag. Sunt mândră de ce rămâne în urma mea, la secţia balet. Mai mult jumătatea din colegi mi-au trecut prin mână şi i-am învăţat să danseze şi să fie mândri de meseria lor“.
Nu a avut probleme de sănătatate şi mai tot timpul a fost inima secţiei de balet a ansamblului. „M-a ajutat Dumnezeu şi am avut o constituţie bună. În plus am fost puternică. Sunt bucuroasă că şi acum tinerii iubesc folclorul şi înfrăgesc dansurile şi sunt dornici de perfecţionare. Folclorul nu va muri niciodată. Îi port o mare recunoştinţă fostului director Liviu Dafinescu, sunt mândră că actualul director, Gheorghe Porumbel îi calcă pe urme“ .
Turnee în toată lumea
A jucat dansurile populare româneşti pe scenele din toată lumea, dar şi în satele gorjeneşti, acolo unde folclorul este la el acasă. „Perioada petrecută la Doina Gorjului a fost o continuă încântare şi satisfacţie. Am susţinut spectacole în satele gorjeneşti, dar şi pe marile scene ale ţării şi în strănătate, unde am fost în multe turnee. Am fost în turnee în Franţa, Portugalia, Costa Rica, Turcia, Mexic, Ungaria şi altele multe ţări“, ne povesteşte Mihaela Badea. Cele mai mar