Deşi în copilărie visa să ajungă aviator, soarta l-a adus la cratiţă. Găteşte de mai bine de 26 de ani şi a ajuns să trăiască din asta.
S-a născut în Banat, însă de aproape doi ani trăieşte în Cluj-Napoca. Adrian a devenit cunoscut în oraşul de pe Someş în special pentru sandviciurile pregătite în Irish & Music Pub, dar şi pentru specialităţile gătite în localul clujean.
Anul trecut, tot la Cluj, bucătarul a câştigat cu echipa din care a făcut parte, „Nişte ţărani”, cele mai multe premii la Campionatul de Gătit în Aer Liber şi mâncarea lui l-a impresionat pe celebrul bucătar canadian, Robert Rainford, gazda emisiunii „License to Grill”, difuzată în 52 de ţări.
Găteşte de la 7 ani
„Am început să gătesc din copilărie. Probabil pentru că bunicii găteau, părinții la fel iar eu am început să-i imit. M-a prins și, iată, gătesc și azi și am ajuns să trăiesc din asta”, mărturiseşte bucătarul. Prima mâncare pe care a făcut-o în copilărie a fost tocăniţă de legume, după care au urmat şi ochiuri la capac, omlete sau bomboane din zahar ars. De cele mai multe ori, Adi gătea şi când părinţii erau plecaţi de acasă dar şi supravegheat de mama. Atunci mai frământa câte un aluat cu bătrânelele din vecini care îl lăsau să „se joace” când făceau plăcinte.
La doar 25 de ani, Adi a avut propria lui emisiune culinară, prima de acest gen din Baia Mare. „Prima dată când am primit propunerea de a face o emisiune culinară am fost puţin reţinut pentru că nu mă credeam în stare să o fac. În final, însă a fost foarte bine şi iată că şi acum fac tot acest lucru. Atât în emisiuni televizate, cât şi online”, spune bucătarul. La doar un an după lansarea emisiunii culinare, „Sare şi Piper”, Adi şi-a lansat şi propria carte culinară cu reţete povestite, intitulată după numele emisiunii, în care a scris atât reţete personale, dar şi câteva clasice, de mâncăru